Fredells Byggvaror
XL OFFICE HAR DEN BÄSTA SERVICENIVÅN I BRANSCHEN!
Fredells byggvaruhus beläget i Sickla är Europas största byggvaruhus. – Eller norra Europas största, som vi brukar säga för att vara på den säkra sidan, berättar Anders Lassfolk, ekonomichef på Fredells.

trans_160160

timmer

U
NDER DE ÅTTA ÅR HAN VARIT PÅ FREDELLS HAR HAN OCKSÅ SAMARBETAT MED XL OFFICE, VARS EGNA HUVUDKONTOR LIGGER BARA RUNT HÖRNET FRÅN DET JÄTTELIKA BYGGVARUHUSET. MEN ENLIGT ANDERS ÄR DET INTE BARA DET GEOGRAFISKA LÄGET SOM FÖRENAR DEM TVÅ.

– XL Office är lite som vi: de står för så mycket mer än bara produkten. De ser till att leverera en helhetslösning. Men för att göra det krävs det lite högre kompetens hos medarbetarna. Och det är det XL Office står för – kompetens, förklarar Anders.

På Fredells byggvaruhus står det idag tre stycken copyprinters, en för varje avdelning och våningsplan samt en ”uppsjö” mindre skrivare, där alla maskiner är en del i samma enhetliga nätverk. Innan den nuvarande lösningen installerades såg det annorlunda ut. Avdelningscheferna var själva ansvariga för att köpa in det de tyckte lämpade sig bäst för deras avdelningar, något som resulterade i att kontoret under ett tag hade sex eller sju olika leverantörer bara för skrivare och kopieringsmaskiner. När XL Office kopplades in var det först och främst för att skapa en enhetlig och effektiv utskriftsmiljö.

Litar på XL Office rekommendationer!

– Innan vi satte igång gjorde XL Office en stor inventering där de kopplade upp sig mot våra dåvarande skrivare. På så sätt kunde de se och mäta hur vi använde våra skrivare och kopiatorer och sedan komma med rekommendationer därefter.

– XL Office är en leverantör jag lärt känna väldigt väl och jag litar på att de rekommenderar det vi behöver. Efter att ha konkurrensutsatt dem vet jag att de är långt ifrån billigast, men de har den absolut bästa servicenivån i branschen, säger Anders. ”Vi kommer spara mycket pengar på Skåpservice” Förutom fullt ansvar för den rådande maskinparken har XL Office också hand om skåpservicen d.v.s. ser till att bland annat toners finns på plats i takt med att de förbrukas.

– Det har fungerat klockrent. Det kommer vi spara mycket pengar på!

Anders visar runt i lokalen. Det är tydligt det han säger, att Fredells är lite mer än bara ett vanligt byggvaruhus. Här står varsamt renoverade badrum och kök för inspirationen och som ett levande vittne om att här finns det byggkompetens bortom det vanliga, är ett gäng snickare i full gång med att uppföra ett hus mitt i den kolossala byggnaden. Plötsligt låter det inte längre så otroligt att Fredells är Europas största byggvaruhus. Eller, Norra Europas, för att vara på den säkra sidan.

Vill du veta mer?

Till Kontakt!